Wednesday, December 21, 2011

Persiapan hari yang di nantikan

  • Alahamdulilah semalam gi checkup so keadaan semua baik2 mummy dan baby ok takada masalah so usia kandungan mummy sekarang dah masuk 34 minggu so nurse cakap dah boleh packing barang yang hendak di bawa ke hospital ketika bersalin nanti bak kata orang bersiap sebelum hujan so meh kita terjah barang yang ada dalam beg mummy :))


    Diri Sendiri

    • Doa dan kekuatan semasa bersalin nanti hrp2 semua selamat amin.
    • 1 helai tuala mandi
    • 2 helai baju blaus butang depan
    • 2 helai kain batik
    • 2 pasang stokin
    • 3 helai coli khas untuk menyusu
    • 3 pelapik coli
    • 5 helai seluar dalam pakai buang,1 Pek tualai wanita (orng kata senang beli yang pakai buang puya so mummy standby kedua2 sekali maner yang selesa mummy pakai jer)
    • sikat
    • berus gigi dan ubat gigi
    • sabun mandi, bedak, deodoran
    • flask air

  • Baby’s
  • • minyak baby oil,losen baby , minyak yun yee,bedak baby
  • 1 botol madu orang tua2 kata elok lepas menyusukan baby celit sedikit madu berkat pemanis mulut hehe so ikutkan jelah
    • sepasang baju lengan pendek (keluar hospital)
    • 1 Pek pampers mummy beli pet pet pampers
    • 2 pasang booties & mittens
    • selimut baby (untuk bedung diluar)
  • lampin ( untung bedung didalam )
  • sepasang baju lengan panjang (spare takut sejuk)
    • 2 helai barut
    • sapu tangan (takut muak)

  • sehelai tuala mandi

Abah

• kamera + charger bateri
• sijil nikah (original & fotostat)
• ic (original & fotostat suami isteri)
• sepasang baju salin
• duit bayar bil hospital
• berus gigi, deodoran
• handphone + charger
• extra top up
• surat GL (kalau government worker- spare)

.

.

.

.

so apa lagi yer ehemmm nak kena taya pada orng2 yang pergalaman lagi nie kena siap2kan sebelum tiba hari nyeaaa

so moga semua persiap hampir lengkap hanya menanti hari dan detik2 moga tuhan melindungi kami dua beranak dan semua di permudahkan ..amin...mummy menanti kehadiran mu sayang ^_^...



Monday, December 19, 2011

Akhirnye berombaklah kami


Cerita dah lapok tapi sty nak cerita gak akhirnye dapat gak abahnye layan kerenah mummy yang nk tengok ombak rindu hahha...nak taknk kena gak ikutkan kalu tak baby meleleh air liur sebab tk dpat tengok ombak hhihihi baby yang nak sangat tengok ihihihih..apa pun thanks yer sayang .....


kami berwayang di GSC One Utama in 12am uhuhuh best sangat tpi bila dh abis wayang nak balik seram sikit sebab kedai semua dah tutup hhihihi...

jalan cerita menarik sampai meleleh air mata beb hahah alih2 kena gelak gan abahnya aptb tak kisah arr janji kita hayati karya dan watak percipta kan heheh...

so tak sabar nk tunggu Keluaran DVD dapat layan kat umah plak hihihi....:))))


Cinta Bersatu

Haii geng dah lama tak update blog arr busy sikit dengan wedding adik ipar hawa , maklum arr hujung2 tahun ni ada je orang nk kwen hihih ingat kita je ke nak khwen dorang pun nak gak khwen hihihi,so taknk buang masa kita nk upload cerita yang dh lapok minggu hihihi tapi sty berseri lagi yeaaa jom terjah pic wedding adik ipar hawa pada 4/12/11 berseri2 beliau maklum raja sehari :)) jomm layan ....
.
1
.
2
.
.
3
.
LAYAN jER

Pic berbaju nikah ...mekup dia sapa lagi kalu tak mekup hawa jugak tasha dari alfinaz meletup gitu :))

Hari persandingan menjeling menjeling gituu uhuhu :))
sapa berbaju pink tu haha,hawa pun nk bergambar gak dalam sibuk2 melayan tetamu sempat gak selik2 dalam gambar haha..:))

.
.
.
.
.
Fuhhh penat sekali setelah 3hari majlis adik ipar da
ri start jumaat sampai ahad sibuk sangat sampai mummy tak dapat bercakap dgn bby mummy didalam dia tahu mummy dia sibuk jalan sana tolong sana :)) so blm abis penat majlis sebelah adik ipar 18/12/11 wedding di johor berlansung .... so jom layan pic yg dpt di upload
.
.
1
.
.
2
.
.
3
lAYAN jER .

4 Pengantin berarak dalam hujan nsib mekup tak cair hahah....Cepat jalan kami dah basah..haha time ni memang tak blh wat apa arr dalam hujan terpaksa berarak gak.....nasib2xxx

mane tua rumah ni tak sambut ke uhuhuh...
mUmmy ...:)) Peace ...
abahnyee pun nk bergambar gak :))) ....pEace ~~~~~
time ni kat perhentian johor sempat lagi bergambar bak kata orng jalan2 menjadi kenangan :))

so selamat sudah majlis kedua2 belah pihak alhamdulilah walaupun sebelah johor hujan sepanjang2 majlis dari pagi smpi ke petang tapi kami sty seronok sebab dapat meninjau suasana majlis perkhwenan dan adat resam di johor ..:))

setelah selamat semua majlis di johor kami bershoping di johor tangkak uhuhuh penat gila smpai naik kenjangg kaki so balik abahnye arr jadi mangsa hihihi....


selamat pengantin baru buat Lynn&Hairul / Mai&Azhar..semoga hepi dalam rumah tangga dan cepat2 dapat baby..amin..^_^V





Thursday, December 8, 2011

Perkembangan seterusnye 31Minggu

Alahamdulilah syukur keatas illahi memberi kesihatan yang sihat kepada anak dlm kandungan ku amin....perkembangan anak mummy semakin aktif & membesar apa yang mummy rasa sekarang ni keadaan badan mummy sangat beubah , tahap keletihan sangat cepat , waktu tido yang tidak selesa kadang2 kekanan kadang2 kekiri kadang2 melintang mana mummy rasa selesa je mummy cuba lelapkan mata,kadang2 sampai tak blh nk melelapkan mata so abahnye lah terpaksa melayan kerenah mummy yang tak boleh tido nie,apa boleh buat lumrah orang mengandung terpaksa ikutkan hihih...sekarang ni mummy rasa perut mummy semakin senak kadang2 tu mummy terasa tendangan anak mummy :)) begitu kuat abahnye pun dah rasa tiap2 malam tido pasti letak tangan atas perut mummy hihihi sebab nye time2 malam ler anak mummy kerap bermain didalam berpusing sana berpusing sini sampaikan mummy tak blh tido yeaa :)) apa pun mummy seronok sebab anak mummy aktif mummy harap ketika anak mummy keluar melihat dunia anak mummy sihat sentiasa amin... mummy sangat bersyukur kerna alahan mummy sudah tiada lagi :)) orang kata klu mengandung kaki bengkak berat badan naik tapi mummy tak alami semua tu berat badan mummy pun tak naik mendadak seperti orang lain hihih so lepas ni senang arr berpantang hihih ... 7/12/2012 hari rabu baru-baru ni mummy ada gi chekup kat klinik so nurse cakap baby baik2 danyutan jantung pun aktif .... sebelah malam tiba2 abahnye ajak gi scan mula2 tu mmg plan taknk sebab nk wat kejutan tapi bila ada dengar orang2 cerita kena scan untuk tengok kedudukan baby dan uri baby ok ke tak so abahnye pun risau kot2 ada masalah time2 nak bersalin nanti ke so apa lagi terus gi scan sebelah malam hihih..akhirnya terlihat lah anak mummy yang berada di dalam tangan gan memegang kaki hihih abahnye suka gila tapi sayang mummy tak dapat tengok anak mummy gurl ke boys doc cakap dah besar susah nk tengok sebab dah terlindung hih.mummy scan pun kilinik biasa bukan yang 3D Tu so sebab tu tak jelas .so mummy gan abah tak kisah dapat tengok ke tak jantina anak mummy yang pasti anak mummy sihat2 didalam yeaa....ok tinggal berapa minggu je anak mummy akan melihat alam ciptaan tuhan mummy doakan semoga semua di permudahkan dan menjadi anak yang soleh dan solehan ... insyallah ....

Menanti kehadiran mu sayang..


persiapan barang baby pun dah beli tapi mummy tak beli banyak pun sebab orang cakap baby cepat membesar so mana yang mummy rasa berkenan mummy beli hehe so ada lagi yang mummy tak beli lagi tu ari ada jualan murah pureen kat pj tapi sayang mummy tak dapat gi sebabnya maksu baby naik pelamin so mummy tak sempat nk gi shopping barang baby yang murah tapi takpe minggu ni abahnye dah janji nak borong barang baby kat shahalam heheh seronok sambil tu mummy nak gi tengok ombak rindu yehaaa..mula2 tu abahnya taknak tapi bila mummy pujuk punya pujuk baru arr abanya mahu bak kata abah layan jelah kang mengidam plak hehhe thanks sayang ikutkan retak mummy :)))

Tuesday, November 15, 2011

Jom Layan :))



Lagu dari cerita Ombak Rindu
Penyanyi Hafiz & Adira

^_^
.
..
..
.
.
.
.
.
.
.
Meleleh beb air mata dengar lagu dia,belum lagi tengok cerita dia lagi hihihih :)))
.
.
.


Cerita yang dinantikan






Novel Ombak Rindu adalah novel pertama yang hawa baca sewaktu belajar di tingkatan empat hihihi . hawa tertarik dengan jalan cerita yang menarik dan juga konflik-konflik yang digarap oleh penulis dalam novel tersebut. Sangat berkesan dan menyentuh perasaan. Pada permulaan pembacaan hawa sangat benci dengan watak Hariz dan mengasihi watak Izah. Bagi hawa, novel ini cukup lengkap dari semua aspek, watak-watak yang ditampilkan dan juga jalan cerita sangat mantap. Novel ini lah yang mencetuskan minat hawa terhadap novel-novel yang lain sejak dari itu.So sekarang Novel ni akan bertukar menjadi sebuah filem wahhwahhhh tak sabar hawa nak tengok kat pawagan rasa-rasa macam nk ajak hubby gi tengok arr harap2 hubby sudi layan cerita ini hihih....
So nanti kan tayangan unggul pada 1.12.2011 dipawagan yeaaa excited sangat nie nak tengok hehehe....

Rinduku umpama ombak yang tak berhenti...kasihmu bagai pantai yang setia menanti...membaca cover kulit depan novel sahaja dah boleh berimiginasi tentang cinta harris dan izzah...kelembutan cinta izzah dan kekuatan cinta harris menjadi kekuatan cerita ini..cinta yang dapat difahami dan dihayati hanya berdasarkan tulisan-tulisan....
OMBAK RINDU
- Filem Adaptasi dari Novel. Lakonan Maya Karin, Aaron Aziz,Lisa Surihani & Bront Palare.






Monday, October 3, 2011

Janji Tunai


salam semua yehaaa hari nie lena tido sebab hajat dah tertunai gara2 mengidam puya pasal akhirnye semalam terpaksa hubby bawa jugak mam satey arnab kat R&R Awan besar thanks Rose SweetAliyn telah memberi tahu di mana adanya satey arnab hehe....bak kata orang sama2 mengidam so sama kasi info hhehe ^_^ ...so semalam balik je dari kerja terus siap2 dan gerak gi R&R dlm kul 8.15mlm ....akhirnye ...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.........
.
.
.
.
.
taaadaaaaaaa ... ni ler satey arnab nyammmnyammm isi nye yg padat,manis kental gitu mmg lazat sangatt2xxxxxxx

kuah kacang yang pekat sangat menyelerakan makan begitu saja hehe >O<

kami oreder 5 sate ayam,5 sate daging , 10 sate arnab cukuplah tu akhir tercapai hajat .....


dengan perkena air
,
,
,
,
,
,
,
,

Air kelapa muda fuhhhhhhh sangat menyelerakan dan mengeyangkan alhamdulilah ^_^
,
,
,
,


Bukan Mudah macam2 nak pikir

Mudah ke Kehidupan ini ??????????????
Bukan mudah nak dapat atau bentuk perkara yang kita inginkan...setiap orang ada impian dan Kemahuan tapi tak semua orang bernasib baik kadang2 kemahuan tu menjadi, cuma tak jadi seperti yang kita impikan
.. Bukan mudah nak dapat semua yang kita impikan manusia yang bertuah saja yang akan merasa,tak semua orang nasibnye BERTUAH ,BETUL tak.... Hari ni nak cerita sikit tentang kehidupan semasa cerita terhargat di pasaran hek2xx .....


TAKUT NAK KHAWIN , KENAPA yeaa ????
salah satu jawapan dari sahabat hawa hek2xx GELI hati hawa dengar hahah....
KATANYE : nanti nak kena cari rumah,beli kereta,jaga anak,jaga bini/suami,jaga mak mertua,semua ler commitment bertambah besar ... >O<

JAWAPAN HAWA : Yes, memang betul !!!!!!
Tapi bukan ke tu lebih baik dari kita hidup tak berpasangan ,so hawa terangkan kat dia JANGAN TAKUT KALU KITA SENDIRI TAK RASA !!!! ... Betul tak ???? ....Hawa dlu pun takut gak macam2 pikir betul ke dia akan menjaga aku,betul ke dia akan membimbing aku,betul ke dia akan melindungi anak2 yang bakal aku lahirkan



PERCAYA x masa kita BERTUNANG banyak rintangannya kita akan lalui hawa sudah rasa ikatan pertunangan huhuuhu mmg besar cabaran dia teringat sampai sekarang walau macam maner pun hati kita mesti kena kuat,time bertunang tuhan akan menguji ketabahan hati kita , kalau time bertunang kita tak dapat nak hadapi macam mana bila kita kahwen nanti ...so sapa2 yang dalam status bertunang kuatan hati percayalah kalu kita gado macam mana pun kalu hati kita kuat sayang pada dia kuatlah ikatan kita , satu je jangan biarkan keegoaan menguasai diri kita dan jugak kepentingan diri sendiri....ingatlah detik2 mula bercinta dan hargai perhubungan sesama sendiri..

so sekarang hawa berjaya mentahankan hubungan pertunangan sehingga kejinjing pelamin alhamdulilah berkat ketabahan hati kami...TAPII Bukan mudah masuk ke alam perkahwinan ni,macam2 kita kena pikir salah satu nye kesempurnaan rumah tangga, semua orang inginkan kehidupan yang sempurna BETUL x ?? tapi bukan mudah kita nak aturkan , orang lain anggap perkahwinan ni mudah sebab dia kahwen kalu mak apak dia kuarkan duit and kalu dia sememangnya anak orang kaya dan berduit so memg mudah sebab dari kecik duit mak apak dia tpi kita yang sederhana bukan mudah nak bina kesempurnaan rumah tangga,lepas je bertunang kita akan pikit macam2 hal so orang kata tak rasa tak tahu sekarang dah rasa baru tahu satu persatu hawa merasa ianye..Dalam rumah tangga tak smua nye pahit kadang2 ada gak kemanisannya..

so dalam rumah tangga tak semua nye pahit kadang2 ada manisnye, cuma kita sendiri perlu cari kemanisan rumah tangga tu....
so ssiapa yang bakal memasuki rumah tangga tu enjoy2 arr dengan rumah tangga sendiri jangan tension2 kita sama belajar menjaga rumah tangga kita yeaaa :))))



Sunday, October 2, 2011

1 hari puya kisah



Isnin yang agak malas sekali ehemmm agak keletihan gara2 berjalan 1 hari bersama hubby dan akak ipar hawa , seronok sangat jalan cari makan so plan gi umah akak ayu terus plan makan kat Cafe upin ipin wahwah excited gila ni nak try makan kat sana ,tu ari dapat tgok kat tv jalan2 cari makan jer akhirnye sampai gak uhuh...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Sayang sampai je kat sana baru nk letak bontot owner kedai tu mintak maaf sangat sebabnye cafe tak dapat abik order gara2 tukang masaknye sorang jer so dari pagi pelanggan tak putus2 masuk, sampaikan tukang masaknye terpaksa berhenti seketika memasak and menyambung mengambil order pada kul 6.30 uhuh nak tggu semua keadaan di dapur kembali seperti biasa so kecewa sgt tak dapat nak rasa,nak tggu mmg malas gila so plan makan kat tempat lain kat area2 UNISEL shah alam uhuhu......



walapun tak dapat nak rasa makan kat situ tapi sty dpt snap hihihh takpe nextime hawa akan RASA jugak ^_^....


so lepas perut sudah berisi kami terus gi singgah umah akak ekin,dekat2 gan area shah alam,sje2 suka berjalan umah owng heheh dekat kul 8.30 kami bertandang situ sampai akak ekin sediakan makanan huhuh kenyang gila dah ler baru lepas makan tpi hawa bedal gak hhehe....so kami berangkat pulang plan ingat nk singgah R&R Awan besar gara teringin sangat nak mam satey arnab tpi di sebab sudah kekenyang so cancel plan terus gi carrefour shah alam sambil2 jalan tengok barang-barang baby ikut kan hati nk je beli yg paling excited papa dia ler hehe,tpi orang kata tak baik beli awal2kan so kami pun just tengok2 dan jalan jer hehe ^_^ ..... penat gila berjalan so balik kaki lenguh gara2 pakai kasut tumit 1/2 inci hehe so hubby ler menjadi mangsa kena urut hehe thanks hubby .....malam ni nak ajak hubby gi cari satay arnab kat R&R awan besar takpe lambat2 janji dapat gak hehee...^_^v

Tuesday, September 13, 2011

Hargailah

Hari ni, erm. Bosan gila ah.

So, aku terfikir untuk buat entri yang based on soalan-soalan formspring dan email. Dan YA. Semuanya berkisar tentang diri gadis-gadis yang tengah runsing pasal kekasih dia. Alah. Sibuk pula dia dengan kekasih. Kahwin terus kan mudah.hahahah

Okay. Lets start;

Lelaki bercakap macam keling. Dulu dia kata dia akan tunggu kowng sampai bila-bila. Tapi sekarang, dia dah couple dengan girl lain. Maybe sebab girl tu lawa. Tapi, dulu pun aku suka dia. Cuma aku tak berapa yakin aku suka dia atau tak. Persoalannya, kenapa lelaki bercakap macam keling?

Eh, kenapa nak salahkan lelaki dalam hal ni. Lelaki tu cakap nak tunggu. Tapi macam ayat “Quitters never win, winners never quit. But those who never win and never quit are idiots”.

Macam mana kalau si lelaki tu dok tunggu-tunggu and tunggu, then tiba-tiba, kau couple dengan lelaki lain. Kesian dia dok tunggu taw. Tapi awek dia sekarang ni comel ke. Bertuahnya dia. Geram pula I.

And now you menyesalkan? Siapa suruh you jual mahal sangat. Hargai someone yang suka kat kita.

I benci bf I. Bila date, dia mesti datang lambat. Perangai pun kadang-kadang tak senonoh. Kalau jumpa perempuan, mesti pandang-pandang usha-usha. Kalau dia kantoi dengan i yang dia pandang perempuan lain, boleh pula dia sengih-sengih je. Tapi I sayang dia. Kenapa eyh?
Yaa. Tu sebab aku cakap Mr Right or Prince Charming or apa-apalah yang tersenarai dalam list korang (girls) adalah tak berguna. Tak payah nak sibuk-sibuk buat list “Ciri-ciri lelaki idalam aku” sebab sekali kau dah couple kahwin, semua ciri-ciri tu hanya jadi sampah sarap je.

Pasal lelaki suka pandang perempuan lain even dah ada awek pula, well, aku rasa memang normal lah kot. Tapi biasanya flirt paling terbaik adalah di hadapan orang yang kita sayang. Sebab masa tu lah kita boleh tengok orang yang kita sayang tu jealous. Lelaki suka tau tengok awek dia jealous sebab tu tanda sayang. (Geli aku dok ulang perkataan sayang tu dari tadi). Sebab tu lah perempuan tak boleh ada ego tinggi. Kalau jealous tu, cakap je yang kau jealous. Tak payah nak kumpul ego. Mengada-ngada.

Saya jumpa video-vidoe tak senonoh kat dalam handphone bf. Eeeiiuuu tak senonohnya dia.
Eley, macam la kau tak pernah tengok benda-benda tak senonoh. HAHA.

Kenapa bila perempuan baik dengan lelaki, lelaki akan perasan yang perempuan suka kat dia? Kenapa?



Banyak betul kenapa kau. Actually, bukan lelaki perasan. Tapi memang… tapi… tapi you know. Lelaki kan dah limited. Sedikit sebanyak memang ada punyalah yang suka. Lagi pun, lelaki dah kenal dengan konsep lelaki dan perempuan tak akan ada istilah kawan baik.

I suka kat sorang lelaki ni. Tapi i segan lah nak mulakan perbualan dengan dia. I selalu jalan depan dia. Tapi dia tak pernah pun tegur I. Dengan perempuan lain, relax je dia borak-borak.
Aku rasa lelaki tu suka kat kau tu. Lelaki biasanya segan gila bila dekat dengan perempuan yang dia suka. Tak pun, kau tak cukup comel kot. Tapi kan, cuba kau jalan depan aku. Mana la tau kot-kot aku tegur.

Boyfriend I jealous gila bila i lepak-lepak dengan kawan baik i (lelaki). Tapi I memang dah biasa keluar berdua dengan kawan baik i tu. Boyf I pula boleh kata i curang kat dia.
Secara logicnya, bf you tak ada hak langsung nak jealous. Tapi secara moralnya, dia memang ada hak nak jealous. You pun tau kan, lelaki tak akan keluar and belanja and beli barang-barang untuk perempuan kalau dia tak suka perempuan tu. So, i rasa kawan baik you tu suka kat you.

I rasa boyfriend I gay. Hari tu masa dia jalan-jalan dengan I kat mall, dia jumpa kawan dia and terus raba punggung kawan dia tu omg omg. Kecewa gila!
Banyak betul aku jumpa keyword dari google yang macam “Adakah BF I gay?”. Aku rasa ramai awek-awek di luar sana salah faham. Kalau you all nak tahu, lelaki ni pelik-pelik sikit. Jumpa member then raba-raba memang dah biasa. Sama la macam perempuan yang pegang tangan. Lelaki tak nak pegang tangan tau. Dia nak pegang benda lain. Adil la tu. Tapi yang you kecewa kenapa? You kecewa dia raba lelaki dan bukan raba perempuan? Ish ish ish.

Salam. I sekarang dalam dilema. Tak tahu nak pilih lelaki yang mana satu. ‘A’ kaye, pandai dan hendsem. Kalau pergi mana-mana, mesti die ada belikan i something. B pula, biasa-biasa je. Tapi i rasa yang i suka kat B lebih. Tapi terjamin ke masa depan i kalau i dengan B?
Tak terjamin. You kahwin dengan B, you akan merana. Sebab semua kebahagiaan terletak pada duit. Tak ada duit tak akan happy. So, kahwin lah dengan si A yang banyak duit. Lagi pun, normal lah. Ada duit, you pun dia boleh beli. Selepas dia dah beli you, masa depan you pun carah. Yeah, realistik kan?

Okay-okay. Sorry. Actually, go for the B. Bukan sebab dia tak kaya atau apa. Tapi sebab you lagi suka B.

Kebanyakkan perempuan tengok duit dalam memilih pak we. So, kalau a girl tu tinggalkan someone just semata-mata kerana lelaki lain yang lagi kaya, maka perempuan tu dalam big problem. Why? Sebab jangan terkejut bila lelaki tinggalkan korang kerana lelaki tu jumpa perempuan yang lagi cantik. Perempuan pilih based on duit. Lelaki pilih based on kecantikan. Adil kan?

Perempuan mungkin akan cakap “I perempuan cantik. Lawa. Mesti lah high maintanance. So, i layak dapat lelaki kaya.”. Then lelaki akan balas. “Aku kaya. Aku kerja keras untuk dapatkan banyak duit. So aku deserve perempuan cantik. Jangan salahkan aku kalau aku tinggalkan kau bila aku jumpa perempuan lagi cantik dari kau. ” Again, adil kan?


Aku ada seorang kawan ni.. Dia main kayu 3 dengan bf dia and slepas kantoi, bf dia minx clash. So skang aku berkawan rapat dengan ex-bf ni. Tapi hari tu ex-bf dia, call aku cakap kawan aku ni buruk2kan aku kat ex bf dia. Aku rasa dia jeles kot. Tp sapa suh curang..ape ko rasa

Aku rasa kau patut tacle ex bf kawan kau tu.

Aku (perempuan) selalu bergaduh dengan sorang lelaki ni. Aku suka gak dia sebenarnya. Tapi ego aku tinggi. Tapi kan stiap kali gaduh je, mesti akan ada orang cakap “Asyik gadoh je, kahwin kang baru tau”. Kenapa orang suka cakap macam tu?
Sebab, orang yang dah kahwin, dia gaduh masa siang je. Tengah-tengah malam masa nak tidur tu, berbaik le.hahahah.....tak caya cepat2 arr kehwinn hihihi :))))

Friday, September 9, 2011

Bukan Ini Yang kami Mahu

Salam geng ...
Agak lama x bersua alih2 bersua dengar topic yang agak Panas uhuhuh mari kita terjah topic hari ni yg paling hot kat FaceBooks @_@

bantah cukai 6% untuk produk reload & simpack

kerajaan telah kena kan cukai utk top up setiap reload

Begitu marah rakyat terhadap tax 6 % reload , hawa marah jugak tak patut kerajaan naikkan reload KENAPA setiap kali benda yang rakyat selalu guna kerajaan naik kan harga dan kena kan cukai ??? bukan nk cerita apa ler kalu dulu . Dr.Mahathir b.Mohamad menjadi perdana menteri jarang sekali kita dgr cukai sana cukai sini dan naik kan harga barang kenapa sekarang semua benda di naikkan dan di kenakan cukai bukan saja makanan reload pun nk mereka kena kan cukai Sebab apa dulu accountant dia Anwar kan so semua di kawal uhuh bukan nak puji sesiapa tapi realiti dulu dan sekarang berlainan sekali..... Ramai rakyat tidak setuju dan ada yang setuju , rakyat melawa cakap sana melawa cakap sini berdebat sesama sendiri antara satu sama lain apa pun tk blh sedang kerajaan kena cukai rakyat bertelingkar sesama rakyat ...

keluahan rakyat yang dapat Hawa copy paste dalam FB ....

dari FB - BAGI YANG X SETUJU

- malaysiabagus dimata luar negare je.. Dalam hampeh!!! Sengsara rakyat dye orngxtau... Nak maju kan negara memng bagus tapi mne bgus lagi untokrakyat??? Xkan la rumah kite lawa tapi kite makn pasir..
- YBDS Najib..... sy ni rkyt malaysia yg berpendapatan rendah terkejut blebce paper utusan about tax 6% dgn setiap pmbelian top up n sim bru...why ha??? krjaan xad duit or taukey komunikasi sudah mau bankrap??? syxpuas hati..!!!!
- Cukainaik 6%? Alamak........ Mcm mana nak maju ini..... Gaji kami punbukannya seberapa pun....... Kalau kerja kerajaan semua takpe jugak....tiap bulan terima gaji.... Tapi bagaimana pula dgn pekerja swasta?Buruh Binaan? Adakah gaji mereka setaraf dgn kenaikan cukai 6% dansetaraf dgn perbelanjaan yang bekerja kerajaan?? huhuuhuhuhuhu.....
- Makankena Cukai,Guna H/P Kena Cukai.Buka Pintu Kena Cukai,Masuk Tandas Kenacukai,Cukai Cukai Cukai Teramat Bagus Pemimpin Kita..
- jgn pikirkan nk hebat dr negara lain hingga rakyat jd mangsa

dari FB - BAGI YANG SETUJU

- sebagairakyat yg bersyukur,kita harus memandang positif akan langkah kenaikancukai prepaid ini seperti dpt mencegah remaja2 daripada mebuang masabercakap dgn handphone dan dpt menpopularkan semula telefonawan.Tolonglah fikir wahai rakyat semua,jgn lah termakan akanpropaganda dan menjadi anjing2 pembangkang

- 6% rakyat di gesa berjimat... aahaha

- kita kenakan tax 6% pengguna prabayar,agar mereka tidak membazir berbual/bersms.

so list yg hawa paste dari fb , so nak tknk trpksa ler kita bayar cukai kurangkan bermain sms , call utk tidak kena cukai hihhihi

** jgn marah geng bgi bercinta melalui calling2 nd sms tu kurang calling2 lbih baik face to face tk kena cukai hahah @_@

cauuuuu mahuu balik daaaaa

Monday, August 22, 2011

Tak Sabar Yehaa

Salam Ramadan buat semua ...^_^
Pejam celik pejam celik dah masuk 22ramadan, dah lama tk update sekarang baru rasa nak update hikhik sebabnye mood raya dah datang so mood nk wat kerja pun macam kosong ler plk hihih...:) ... Tahun ni dapat puasa penuh alhamdulilah sepanjang bulan pose ni alahan tak teruk seperti bulan tak puasa begitu besar nikmat ibu berpose,moga anak mama kuat di dalam dan dilindungi
oleh yang maha besar...Tahun ni Aidilfitri agak berlainan sedikit sebab nye beraya bersama hubby pagi2 raya mesti kena sambut tangan hubby dulu hikhik tak sabar rasanye nak tggu raya tinggal berapa2 hari jer,persiapan semakin hampir siap,shoping pun tak lah mewah sangat cukuplah ala kadar bagi kami berdua yang pasti hati kena happy :)..tahun kami beraya bdua tahun depan insyallah bertiga :)...


:: so hari ni hawa nak abik kesempatan mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT SEMUA YANG MENGENALI ATAU TIDAK MENGENALI ATAU TERBACA BLOG NI MAAF DIPINTA JIKA ADA TERKASAR BAHASA,TERSINGUNG PERASAAN,TERKECIL HATI, SEMUA YANG TAK TERSENGAJA HARAP DI AMPUN SEMOGA AIDILFITRI KALI NI PENUH BERMAKNA....::


salam ramadan..





**Tahun nie dapat angpau raya ** thanks boss hargaii saya sowng pkerja syg boss hihihi

Thursday, July 21, 2011

Teristimewa Bagiku

Assalammualaikum kAwAn2....^_^v
Helooo Sihat ke semua harap2 kawan2 sihat yer klu tak sihat makan ubat or jupa doc Taww,jangan biarkan sakit tu kang melarat pulak kang silap2 penyakit lain pulak yg dtg ...waaaaaa agak lama hawa tak update blog kan hek3..windu bangat sama kowng hek3...sowi ler walaupun blog awa jarang update tapi FB awa sentiasa update hek3..so cerita terbaru selepas khawen awa sekarang dah PREGNENT hampir 10minggu lebih(2bln lebih)....Perasaan hanya tuhan sahaja yang tahu orang yang paling heppy mesti ler Abah dia hek3 memang tak sangka rezeki tuhan dah kasi terima jelahkan alhamdulilah so sebab tu hawa jarang update mood kosong nk bercerita TAPI SEKARANG mood dah rajin sikit nk bercerita hek3 maklum alahan ibu mengandung macam2 sampai tak lalu nk wat kerja and nak bercerita.... Sekarang bila kita sendiri akan menjadi IBU baru ler kita sedar berapa besar pergorbannan seorang IBU masa melahirkan kita. Yaallah besar sungguh pergorbannan IBU, so hawa pulak dapat rasa semua tu bukan semua perempuan dapat merasa bagi mereka yang dah merasa sahaja yang tahu bagaimana rasai ketika mengandung..Alahamdulilah baru2 nie hawa dah start wat buku kat klinik gov so tiap2 bulan hawa akan mula chekup perkembangan baby hawa,so doa2kanlah mudah2 baby dalam keadaan baik dan sihat yer kawan2....


Alahannnn syoknyeee jika ada orang tak merasai alahan2 ketika mengandung untung taww..hawa sekarang alahan macam2 masa mula dah tahu kita ni pregnent alahan tu mula arr datang salah satu alahan hawa sekarang selera makan hilang nampak je nasi mesti tak lalu nk makan,muntah2 jangan cakaplah setiap kali mandi petang mesti muntah,loya2 ,mual,perut sebu,fenin,cepat letih, yang paling kelakar sekali cepat terlelap asal letak je kepala kat bantal mesti lena hek3 sampai hubby pun pelik cepat benar lena hek3...sekarang ni dah hampir 2bulan hawa tak memasak sebabnye loya lah bau gas,minyak asap ketika nk masak,kalu bau cmfrm muntah2,so hubby ler kena jadi chef jika memerlukan khidmat dia hek3,nasib hubby tak kisah dan paham situasi sekarang,orang kata time2 macam ni kita nak tahu hubby kita sanggup or tidak hadapi kepayahan ketika isterinye mengandung.So next time hawa akan gi chekup untuk kali ke2 harap2 baby dah mula mengembang sebab masa gi chekup firstime doc cakap baby kecik lagi harap2 kali nie anak mama cepat2 membesar yer mama tak sabar dengan kelahiran mu sayang ^_^ ....









..........nak chowww dlu yer nextime hawa akan bercerita lgi..daaaa mood nk zZZzzzzzzz ...........

Monday, June 6, 2011

Suara Hati

Bismillahirrahmanirrahim..

Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.


Dalam usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini...aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia meniti senja ini...aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Al Malik. Dalam usia ubanan ini yang ku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.


Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini... pimpinlah hati hambaMu ini... pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustaqimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku agar terus berpegang teguh pada taliMu.


Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.

Friday, June 3, 2011

Hidup Yang Nyata

Selama ini,

kita sempat mengira bahwa hidup kita baru akan di mulai,

kehidupan yang sesungguhnya ..

namun ternyata selalu ada saja halangannya ...

selalu ada yang harus di bereskan

urusan yang belum diselesaikan

waktu yang harus di jalankan

atau utang yang harus dibayar

setelah itu, barulah HIDUP bisa dimulai

akhirnya ....

barulah Kita sadar bahwa halangan halangan itu sebenarnya justru HIDUP kITA ......

Kesedaraan bermula dari hati ...


p/s : mood santai2 petang :)



Thursday, June 2, 2011

Walaupun Kecik Tapi Berbisa

:: Salam sayAng Semua ::

:
:
:
Hari Nie kowng cukup tido tak?? bagi yang cukup tu alhamdulilah so bersyukurlah nikmat yang diberi oleh tuhan bagi yang tak cukup tu takpe balik kang sambung tido yer hihihi hari ni topic kita pasal kecik-kecik tapi berbisa mesti kowng tertaya2 apa tu kan..malam tadi hawa dgn hubby tak boleh tido lor masing2 pusing sana pusing sini ish hubby kenapa nie ( gatal lah ada NYAMUK ler ) yker hubby ish tak boleh jadi ni.Dalam dok mata nak lena ada je yang hinggap eheemmmm ... so apa lgi hubby pun tak tahan tengok hawa tampar sana tampar sini pusing sana pusing sini sampai hubby kipas Hawa halau nyamuk hihihi....i love hubby ...hihih :) ...so detik 4.00pagi hubby dah tak blh thn bangun ambik spray terus sembur satu bilik hahaha mati ko nyamuk,hawa ingtkan lepas dah spray hubby terus tido rupa2 dia nk tangkap nyamuk tu hahah,kelakar arr hubby nyamuk semua pening lps spray , so senang ler tangkap ...:)
:
:
:
:
:
hasil tangkapan hubby malam tadi ahahahah.... nie lah gara2 tido tak perasaan tingkap tak tutup,sebelum nak
tido chek semua tingkap yer :)



so lepas abis aktiviti senaman malam menangkap nyamuk kami pun sambungg zzzZZZZzzzzZZZZ ( *_* ) ....



Tuesday, May 31, 2011

Akhir dapat gak??

Hubby dah janji nak tengok NURKASIH akhirye dapat gak tengok heheh..thanks hubby walaupun mula2 pujuk hubby mcm malas nk gi tapi akhir kerna kasihkan isteri mu hubby mengalah jugak heheh....sayang hubby...:) .... hubby mulut je cakap taknak tpi hati mahu kan kan heheh....bak kata hubby klu kita tak spot film negara kita sapa lagi nak spot kan kan heheh pandai ler hubby klu ayang tak ajak hubby pun mmg taknk kan kan heheh..Bagi hawa cerita memang best sampai blh menitiskan air mata beb heheh sampai hubby gelakkan hawa (ayng fill abis erk tengok cer tu heheh) mesti ler orang ada perasaan mestilah kena fill hihihi apa daa hubby nie kikikikik......korang rugi tak tengok taw,cerita ni elok bagi mereka yang dh berumah tangga tengok seronok sangat bila kita tengok mesti akan timbul perasaan kasihkan suami dan isteri ... hihihihi fill abis hawa tengok lagi adik Amani berlakon dalam film tu mmg best pandai dia bawa watak menjadi anak aidil .. apa pun comment hawa boleh dapat 5 ***** .... .
...
.
....
.
.....
..
.
.
gi tengok jgn tak tengok tarikh terakhir cerita ni pada 10.6.2011 rugi tak tengok ..:) sebab takada kuar dalam tv3 taw heheh .....

tempat duduk atas sekali heheh......


Monday, May 30, 2011

Belia - belia

Bowingnye hubby takkan tak ada apa2 plan hari nie hubby nth ler dok umh ler layan DVD je ok tak...ler jom ler hubby kita tengok NURKASIH?? boleh ler .. Okk siap cepat,klu lambat cancel order 20minit hubby kasi untuk siap2 tak aci puya hubby last2 hubby yg lambat siap hihihi....:D Dring dringgg (phone bunyi) Tengok panggilan dari sis hubby,sis ajak gi putrajaya ada karnival belia-belia so berbelah bahagi ni nk gi Putrajaya or Nurkasih ??? alih2 hubby wat keputusan gi putrajaya postpon tengok wayang hari Isnin ...betul ke hubby ni jgn tipuu yerrr,klu tk tido luar hehehe....so plan yg di rancng cancel so folo sis gi putrajaya...best gak macam2 ada smua real2 lagi kenderaan askar2 melayu mmg terpegun di buatnye uhuhuh...tak caya cer tengok pic yg sempat hawa snap
.

.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Testing ..... Bom bom bom ada brann ke hahah .....
Dapat bergambar dgn askar penyamaran,yg peliknye tk panas ke downg pakai mcm tu..
apa respect downg ler hidup negara ku heheh ...



so berjalan satu putrajaya dari kul 1.00 ptng smpai 11mlm uhuh memang keletihan shinggakan keesokan pagi nye aku MC heheh sebabnye kaki aku sakit akibat jalan mengunakan tumit tinggi heheh..:) so sapa2 yg berjalan-jalan terlalu lama jgn gedix pakai tumit tinggi kan jadi macam hawa kang heheh..apa pun mmg syok wowo...

Tuesday, May 24, 2011

Nak Kemaner Tu ??

Adam irfan jom jalan nak ikut tak mak su , nak nak nak alan alan (ckp budak kecik lah) hihi itu arr dia adam irfan anak buah hawa yang terlalu aktif n membuat hati hawa geram selalu gan terlatah dia.So wat pertama kali baru dapat lesen full so hawa gan hubby plan nak bawa adam jalan2 Sebelum ni akak tak kasi bawa sebab kecik lgi kan so skrg ada dh seusia 1thn lebih so dah dpt kaki tu yg seronok bawa dia tu..hubby plan bawa gi I-CIty , so hawa on ajer..mula2 plan nk bawa adam je tpi nk lebih meriah hawa bawa anak buah yg lain,my mam, my sis pun folo jugak .. adam betul2 seronok abis satu taman tu dia berjalan sampai terjatuh, kepala dia luka sian tpi dia tak nagis kuat adam ,tu yg mak su sayang sebab adam lasak .. so meh layan pic yg dpt hawa snap ..:)
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Apa Ini lampu ...cantik tak...( antik)
Time Nie adam takut nk pegang n bila dah rasa pegang dia paling berani hehe...:)hubby n adam smile dearss :) cishhhhh
Hubby tak larat layan keranah adam heheh...;)adam n kak wawa peace dears :) Pandang kanan pandang kiri ramainye orang....leka diaa tengok gelagak orang..
my Mam nd My Sis..

.
.
.
.
.
.
lps aje abis berjalan satu taman semua tertido dalam car lebih2 lagi si adam betul2 keletihan heheh....

Thursday, May 19, 2011

Sedangkan lidah lagi tergigit Ini kan Pulak ???

1. Bagi seorang isteri, anda perlulah menjamu mata suami anda. Lelaki
mudah terangsang oleh penglihatan matanya. Pakailah pakaian yang menarik perhatiannya. Lemparkan senyuman yang bermakna. Berdandanlah dengan sempurna.. selitkan jelingan-jelingan manja.

2. Sambutlah kepulangan suami anda dengan gembira dan hantarlah
pemergiannya dengan hati yang sedih dan mengharapkan kesetiaan. Jangan lupa untuk bersalaman dan berciuman apabila dia pulang dan apabila dia mahu meninggalkan rumah. Uruskan perihal suami anda dari segi makanan dan pakaiannya. Isteri yang bijak menjaga suami akan mengambil berat mengenai dua perkara penting, pertama zakar suaminya dan kedua perut suaminya.

3. Banyak membantu suami anda. Terutamanya apabila suami anda
bermasaalah. Jangan banyak meminta-minta kerana ini akan menyebabkan suami anda berdukacita. Walaupun anda bekerja, usah boros dalam berbelanja, sama-samalah merancang masa depan bersama suami anda. Rujuklah kepada suami anda dalam hal-hal yang mana anda sendiri kurang yakin atau perkara yang melibatkan kesan terhadap ekonomi rumahtangga.

4. Nyatakan sayang anda kepada suami anda. Ia patut dilakukan setiap
hari,walaupun setelah anda beranak cucu. Jangan anggap diri anda terlalu tua untuk itu semua.

5. Apabila berkesempatan, sentuh dan belailah suami anda selalu. Anda boleh mencuri-curi menciumnya ketika tidak dilihat oleh orang lain. Anda
boleh memegang tangannya atau bahunya bila berjalan-jalan.

6. Jadikan amalan untuk menidurkan anak-anak anda lebih awal dari
masa anda hendak masuk tidur. Amalkan juga masuk tidur bersama suami anda. Inilah antara masa yang paling manis dalam kehidupan berumahtangga.


7. Jika anda meminta pertolongan dari suami anda dan suami anda
membantu tetapi tidak sempuna perbuatannya, jauhilah dari berleter atau marah kepadanya. Ini akan hanya menyebabkannya berjauh hati dan merajuk.

8. Jagalah anak-anak anda dengan baik dari segala segi. Elakkan dari
sentiasa memarahi anak-anak anda, gunakan strategi memujuk dan
mendorong. Jika anda selalu marahkan anak-anak anda di depan suami anda, suami anda mungkin merasa kurang senang, lagipun anak anda adalah anaknya yang disayanginnya.

9. Selalulah memicit-micit dan mengurut suami anda. Amalkan mandi
bersamanya dan menggosok-gosok badannya. Jangan sekali mengatakan,busuk,pengotor,selekeh atau kata2 yg tidak sepatutnya dilemparkan, kerana hati suami akan tersentuh apabila isteri berkata2 demikian.

10. Apabila anda masuk tidur bersama suami anda, bukalah segala
pakaian anda dan berselimut bersama suami anda. Ciumlah dengan ciuman yang hangat, iaitu ciuman yang memberikan pengertian bahawa "hanya kaulah satu-satunya kekasihku".

11. Bila anda tidur, sentiasalah mengadap suami anda. Jika pun anda
hendak membelakanginya minta izin darinya atau anda berpusing sambil menyentuhnya. Cubalah tidur berbantalkan bahu suami anda, anda akan merasakan kenikmatannya.

12. Elakkan bercerita mengenai suami anda kepada orang lain, terutama sekali perkara yg boleh menjatuhkan air muka suami anda. Jika perlu pun, ceritalah perkara-perkara yang baik sahaja. Itulah tanda anda benar-benar mengasihi suami anda.

13. Sekiranya suami anda berhajat untuk "bersama" anda, layanilah ia
dengan baik walau bagaimanapun kesibukan dan keletihan anda. Banyak perceraian atau kes poligami berpunca dari isteri yang kurang faham dengan keperluan suaminya di sudut seks. Kurangnya layanan dan banyaknya alasan menyebabkan suami berasa bosan terhadap anda.

14. Sesekali, ajaklah pula suami anda berjima'. Jika anda merasa malu
untuk menyatakannya, lakukan godaan dengan halus. Biasanya seorang lelaki akan memahami tanda-tanda anda memerlukan jima'. Ini akan membuatkan suami anda merasa bahawa dia diperlukan.

15. Apabila anda bersetubuh dengan suami anda, janganlah biarkan dia
bersendirian melayarkan bahtera, sedangkan anda cuma menyuakan tubuh anda untuk disetubuhi dalam keadaan mahu tidak mahu. Hal ini akan sungguh mengecewakan suami anda. Dia akan merasa bahawa dirinya tidak dihargai, sedangkan pada fikirannya persetubuhan itu ialah jalinan kasih dua jiwa yang memanisfitasikan cintanya.

16. Ketika suami anda sakit, tunjukkanlah kesungguhan anda untuk
merawatnya dan membangkitkan semula semangatnya, melahirkan kesedihan anda dan harapan anda agar dia lekas sembuh. Dia akan ingat kepada anda dan begitu mengasihi anda kerana dia tahu bahawa anda bukan saja mengasihinya sewaktu dia sihat. Ingat wahai isteri jgn biarkan suami anda kesakitan sendiri, sesungguhnya dalam keadaannya sakit dan anda pula tidak sikit pun menghiraukannya, hati
lelaki mudah berkata'inginkan seseorang yg dapat membantu', jgn la
hanya ingin senang bersama, bila susah tidak hiraukan. Pemikiran lelaki tak dapat di baca apabila umurnya 40 an.

17. Selalu la memasak utk suami terutama bagi wanita yg berkerjaya.
Elakkan suami anda dari selalu makan di luar, kerana air tangan seorang isteri juga dapat mengeratkan kasih sayang terhadap sesebuah keluarga.

18. Apabila suami anda meninggal dunia, jagalah anak-anak anda dengan baik serta berterusanlah menjaga silaturrahim bersama keluarga suami anda.Mudah-mudahan nanti, anda akan menemui suami anda disyurga.Kepada isteri, jika anda berlakukan demikian, teruskan la, kepada yg tidak melakukan salah satu darinya, cuba la baiki diri anda. Sesungguhnya yg paling penting, hormat la suami anda, jangan sekali di caci.

Yg baik datangnya dari Allah s.w.t, yg buruk datangnya dari diri kita
sendiri...ubahlah sebelum terlambat. Sekian


Search This Blog